(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada bolalarni ta’lim jarayonida axloqiy xurujlarga qarshi ma’naviy – axloqiy immunutetini shakllantirishda atrof muhit, tarbiyachi va ota- ona ta’siri, bolalarni atrof muhitda bo’layotgan turli zararli g’oyalar, zararli odatlar, salbiy ta’sirlardan himoya qila oladigan mustahkam ma’naviy – axloqiy qarashlarni tarbiyalash uchun ta’lim va tarbiya jarayonida yaratiladigan muhit haqida so’z boradi.