(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kognitiv faolligini rivojlantirishda raqamli ta’lim muhitida qo‘llaniladigan didaktik o‘yinlarning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning bilish faoliyatini faollashtirishda interaktiv metodlar va raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Didaktik o‘yinlar o‘quvchilarning qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish hamda ta’lim samaradorligini oshirishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.