(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonini ilmiy asosda tahlil qiladi. O‘rganilgan adabiyotlar va milliy hamda xalqaro tajriba raqamli ta’limning samaradorligi pedagogik metodika, texnik infratuzilma va boshqaruv mexanizmlarining uyg‘unligiga bog‘liqligini ko‘rsatadi. Maqolada ta’lim sifati pasayishiga sabab bo‘luvchi asosiy muammolar — pedagoglarning raqamli kompetensiyasi yetarli emasligi, texnik vositalar yetishmovchiligi va o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalari yetarli emasligi — tahlil qilinadi. Shu bilan birga, aralash ta’lim modelini joriy etish, pedagog malakasini oshirish va zamonaviy o‘quv-resurslarni yaratish orqali ta’lim sifatini yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar taqdim etiladi.