(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda onlayn ta’lim jarayonida motivatsiyaning ahamiyati, uning o‘quvchilarning bilim olish faoliyatiga ta’siri hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni haqida yoritilgan. Onlayn ta’lim sharoitida o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish jarayoni kuchaygani sababli "motivatsiya" bu jarayonda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot jarayonida motivatsiya o‘quvchilarning qiziqishi, faolligi va bilimlarni o‘zlashtirish darajasiga taʼsiri ham tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirishga xizmat qiladigan zamonaviy pedagogik usullar va texnologiyalar haqida ham so‘z yuritiladi.