(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot jamiyatida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kommunikativ kompetensiyalarini shakllantirishda raqamli pedagogika vositalarining o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kichik maktab yoshidagi bolalarning muloqotchanlik xususiyatlari va ularni interaktiv ta’lim platformalari orqali faollashtirishning metodik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida gamifikatsiya va multimedia vositalarining samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.