(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezis raqamli ta’lim muhitida o‘smirlarda axborot olish madaniyatini shakllantirishning pedagogik va psixologik jihatlarini tadqiq etadi. Ishda axborot madaniyati tushunchasi, uning o‘smir yoshlar rivojlanishidagi roli, raqamli resurslardan samarali foydalanish usullari, shuningdek, davlat siyosati va Prezident farmonlari asosida axborot madaniyatini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.