(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada basketbol ta’limida mobil texnologiyalar asosida raqamli pedagogik muhitni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivoji ta’lim jarayonida yangi pedagogik yondashuvlarni talab etayotgani ta’kidlanadi. Shu asosda mobil ilovalar basketbolni o‘qitishda muhim innovatsion vosita sifatida ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda mobil learning konsepsiysi doirasida o‘quv jarayonini tashkil etish imkoniyatlari va uni optimallashtirishning metodik asoslari yoritilgan. Shuningdek, muallif tomonidan yaratilgan PJT (Professional Basketbol) mobil ilovasining pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Natijalar mobil texnologiyalar basketbol ta’limi samaradorligini oshirish, o‘yinchilarning motivatsiyasini kuchaytirish va texnik-taktik rivojlanishni monitoring qilishda samarali ekanini ko‘rsatadi.