(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Hozirgi glabalashuv davrida mobil ilovalar negizida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini qo‘llagan holda interaktiv va zamonaviy ta’lim muhitini yaratishning ahamiyati, imkoniyatlari hamda istiqbollari ko‘rib chiqiladi. An’anaviy ta’lim usullaridan farqli o‘laroq, sun’iy intellekt orqali o‘quvchining shaxsiy ehtiyojlari va qobiliyatiga moslashtirilgan (personalizatsiyalashgan) o‘quv jarayonini tashkil etish, o‘zlashtirish samaradorligini oshirish va foydalanuvchi motivatsiyasini saqlab qolish masalalari tahlil qilinadi.