(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada interfaol metodlarning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Interfaol ta’lim texnologiyalarining nazariy asoslari, ularning bilish jarayoniga ta’sir mexanizmlari hamda o‘quvchilarning tahliliy va refleksiv faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot doirasida munozara, debat, muammoli vaziyatlar va refleksiv topshiriqlar asosida tashkil etilgan o‘quv jarayonining ta’lim sifatiga ijobiy ta’siri asoslab beriladi