(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’limda rus tilini o’qitishda qo’llaniladigan zamonaviy interaktiv o’qitish usullari va innovatsion ta’lim texnologiyalari tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotning dolzarbligi ta’lim makonini faol raqamlashtirish va talabalarning kommunikativ ko’nikmalariga yoshga bog’liq talablar bilan belgilanadi. Maqolada til ta’limida raqamli platformalar, multimedia resurslari, texnologiyalar, aralash o’qitish va sun’iy intellekt elementlaridan foydalanish imkoniyatlari o’rganiladi. Ularning o’quv motivatsiyasini oshirish, mustaqil kognitiv faoliyatni rivojlantirish va talabalarning kommunikativ kompetentsiyasini rivojlantirishga ta’siri asoslanadi. Unda universitetlarda rus tilini o’qitishda interaktiv va innovatsion texnologiyalarni kompleks joriy etish foydali degan xulosaga kelish mumkin.