(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida musiqa madaniyati fanini o‘qitishda xalqaro pedagogik yondashuvlarning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, Zoltán Kodály, Carl Orff hamda Shinichi Suzuki tomonidan ishlab chiqilgan pedagogik yondashuvlar va ularning ta’lim jarayonidagi samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va innovatsion metodlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning musiqiy savodxonligi, ijodiy fikrlashi va estetik didini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada chet el tajribasini milliy ta’lim tizimiga moslashtirish masalalari ham muhokama qilinadi.