(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida virtual jamoalarda ishlash ko‘nikmalarining pedagogik va ijtimoiy mohiyati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Virtual hamkorlik faoliyatining kommunikativ, kognitiv-faoliyatli, ijtimoiy-mas’uliyaviy va refleksiv komponentlari tizimli tahlil qilingan. Masofaviy ta’lim, onlayn loyiha faoliyati va raqamli professional muhit tajribalari asosida virtual jamoada ishlash ko‘nikmalarining shaxsning ijtimoiylashuvi, mustaqil ta’lim olishi va raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari virtual jamoalarda samarali ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish zamonaviy ta’lim jarayonining muhim tarkibiy qismi ekanini ko‘rsatadi.