(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada musiqa darslarida o‘quvchi-yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning amaliy omillari tahlil etiladi. Xususan, milliy kuy va qo‘shiqlar, vatanparvarlik ruhidagi asarlar hamda O‘zbekiston Davlat madhiyasini o‘rganish orqali o‘quvchilarda Vatanga muhabbat, milliy g‘urur va sadoqat tuyg‘ularini shakllantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida amaliy ijro faoliyati, sahna chiqishlari va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi ochib beriladi. Maqolada musiqa ta’limi orqali yoshlarning ma’naviy-axloqiy kamolotini ta’minlash va ularni barkamol shaxs sifatida tarbiyalash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.