(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang’ich maktab o’quvchilarida oilaviy muhitda moliyaviy mas’uliyatning rivojlanishi o’rganiladi. Zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy o’zgarishlar sharoitida boshlang’ich maktab o’quvchilari uchun iqtisodiy ta’limning dolzarbligi asoslanadi. Unda "moliyaviy mas’uliyat" tushunchasi o’rganiladi va oilaning iqtisodiy tushuncha va oqilona moliyaviy boshqaruv ko’nikmalarini rivojlantirish uchun asosiy muhit sifatidagi roli tahlil qilinadi. Boshlang’ich maktab o’quvchilarida moliyaviy mas’uliyatni rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari va samarali usullari aniqlanadi. Moliyaviy savodxonlik asoslarini rivojlantirishda oila va maktab o’rtasida muvofiqlashtirilgan o’zaro ta’sir zarurligi ta’kidlanadi. Nazariy tahlil natijalari bizga oilaviy iqtisodiy ta’limni takomillashtirishning asosiy yo’nalishlarini aniqlash imkonini beradi.