(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar tarbiyasida musiqa madaniyati va O‘zbek an’anaviy qadriyatlarining o‘zaro bog‘liqligini o‘rganadi. Maqom, kuy-qoshiq, ashulalar, xalq qo‘shiqlari kabi musiqa turlarining axloqiy, estetik va ijtimoiy omillari yoshlar ongida tarbiyaviy effektlarni shakllantirishdagi rolini tadqiq qiladi. Yaqin tarix va madaniyat namunalari namoyon etilgan holda, an’anaviy qadriyatlar (murojaat etishga tayyorlik, mehmondo‘mlik, mehnat faxrini qadrlash, esa uchrashuvlar, oilaviy va mahalliy ahillik) musiqa orqali avloddan-avlodga o‘tishi ko‘rsatib berilgan.