(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’limda innovatsiyalarning roli va uning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati o’rganiladi. Innovatsion rivojlanishning asosiy omili sifatida ta’lim, fan va sanoatning integratsiyasiga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada tadqiqot faoliyatini takomillashtirish, intellektual resurslardan samarali foydalanish va yuqori malakali kadrlar tayyorlash tahlil qilinadi. Shuningdek, unda innovatsion rivojlanish strategiyasining ustuvor yo’nalishlari va oliy ta’lim muassasalarining ilmiy va innovatsion faoliyatni rivojlantirishdagi roli ko’rib chiqiladi. Unda ta’lim, fan va sanoat o’rtasidagi o’zaro ta’sirni mustahkamlash barqaror iqtisodiy o’sish uchun juda muhim degan xulosaga kelish mumkin.