(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada maqsadli reklamaning maktabgacha yoshdagi bolalarda iste’mol madaniyatini rivojlantirishga ta’siri o’rganiladi. Tadqiqotning dolzarbligi bolalarning afzalliklari va xatti-harakatlariga sezilarli ta’sir ko’rsatishi, yetuk bo’lmagan iste’mol odatlarini shakllantirishi va brendga qaramlikni oshirishi mumkin bo’lgan zamonaviy reklama texnologiyalaridan keng foydalanishdan kelib chiqadi. Tadqiqotning maqsadi o’qituvchilarning maqsadli tamoyillarni tushunish va reklamaning bolalarga salbiy ta’sirini kamaytirish yo’llarini aniqlashga tayyorlik darajasini baholashdir.