(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezis simulyatsion ta’lim muhiti asosida tarmoq-texnik fanlarni o‘qitish samaradorligini oshirishning didaktik va tashkiliy yo‘llarini tahlil qiladi. Maqsad kompetensiyaga yo‘naltirilgan laboratoriya faoliyatini virtual modellar bilan boyitishdir. Metodologiya sifatida pedagogik eksperiment, taqqoshlash va o‘quv analitikasi yondashuvlari qo‘llanadi. Yangilik simulyatsiya ssenariylari va baholash rubrikalarining integratsiyalashgan modeli taklifida.