(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda pedagogik taksonomiyadan foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirish jarayonida raqamli texnologiyalarning ahamiyati va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining keng qo‘llanilishi o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, talabalar fikrlash faoliyatini faollashtirish hamda ularning mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada pedagogik taksonomiya asosida ta’lim jarayonini loyihalash, o‘quv maqsadlarini aniqlash va baholash jarayonida raqamli platforma hamda vositalardan foydalanishning afzalliklari yoritiladi.