(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Boshlangʻich sinf oʻquvchilari savodxonligini oshirishda innovatsion texnologiyalardan foydalanishning mazmuni va mohiyati asoslash orqali ularni amaliyotga tatbiq etishga qaratilgan. Boshlangʻich sinf oʼquvchilarini bilish mobaynidagi innovatsiyalar bu - bilimlarni kengaytirish, maʼlumot olish, qayta ishlash, yangi usullar, texnologiyalar va yondashuvlarni takomillashtiradi.Bolalarning bilish jarayonini yangi falsafiy, kognitiv va ilmiy yondashuvlarni ham qamrab oladi. Innovatsiya nafaqat taʼlimdagi balki barcha sohalar sifatlarini yaxshilashga qaratilgan maqsadli harakat tizimi hisoblanadi. Maqolada boshlangʻich sinf oʼquvchilarida darslarni tashkil qilishda innovatsion texnologiyalarning shakllanishi haqida fikr mulohazalar yuritiladi.