(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida ilg‘or xorijiy tajribalarni joriy etish orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Xususan, OECD tomonidan olib borilayotgan PISA tadqiqotlari, IEA tomonidan tashkil etilgan TIMSS natijalari, shuningdek, Finland, Singapure, Korea va Germaniya ta’lim tizimlarining ilg‘or yondashuvlari misolida samarali mexanizmlar yoritiladi. Tadqiqotda raqamli ta’lim texnologiyalari, kompetensiyaviy yondashuv, baholash tizimini takomillashtirish, pedagog kadrlar malakasini oshirish va ta’lim boshqaruvini modernizatsiya qilish masalalari asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rib chiqiladi.