(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv va raqamli ta’lim muhitida talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida kinestetik rivojlanishni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda oila psixologiyasi, gender stereotiplari, psixik salomatlikni ta’minlash hamda pedagogik eruditsiyaning o‘rni integrativ yondashuv asosida tahlil etilgan. Kinestetik kompetensiyalarni rivojlantirish orqali ta’lim sifati va kasbiy tayyorgarlik samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tizim asoslab berilgan.