(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Bir qator musiqa o‘qituvchilarining ishlarini kuzatish shuni ko‘rsatadiki, ularning kasbiy mahoratini oshirish uchun quyidagilar zarur: o‘qituvchining fuqarolik javobgarligi va jamoat burchini tarbiyalash; kasbiy ishtiyoqni, har tomonlama musiqiy va pedagogik faoliyatga qiziqishni shakllantirishga qaratilgan rivojlanayotgan o‘quv jarayonini amalga oshirish; o‘qituvchiga talabalar bilan muloqot madaniyatini va ularga (individual va jamoaviy) pedagogik ta‘sir vositalarini o‘zlashtirishga yordam beradigan psixologik va pedagogik bilimlarni chuqurlashtirish; keyingi pedagogik tayyorgarlikni, kasbiy darajasini doimiy ravishda oshirish va tarbiyalash.