(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada struktur tilshunoslikning shakllanishi, uning nazariy asoslari hamda til va nutq munosabatining ilmiy talqinlari tahlil qilinadi.. Shuningdek, til va nutq hodisalarining gnoseologik, ontologik va pragmatik jihatdan farqlanishi yoritiladi. Tadqiqot natijasida struktur va funksional yondashuvlarning zamonaviy tilshunoslik rivojidagi ahamiyati asoslanadi.