(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola raqamli ta’lim vositalari yordamida talabalarning ilmiy tafakkurini rivojlantirishda fikrlash dizayni metodining samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalarning keng qo‘llanilishi interaktiv, individual va masofaviy o‘qitish imkoniyatlarini yaratadi. Tadqiqotda fikrlash dizayni metodining nazariy asoslari, uning o‘quv jarayonidagi bosqichlari, shuningdek, raqamli vositalar bilan uyg‘unligi batafsil tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv platformalar, virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, onlayn testlar va elektron o‘quv dasturlari orqali talabalarning kreativ, kritik va analitik tafakkurini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, fikrlash dizayni metodini raqamli vositalar bilan qo‘llash talabalarning muammoli vazifalarni hal qilish, ilmiy izlanish va innovatsion yondashuvlarni rivojlantirish qobiliyatini oshiradi. Shuningdek, maqolada metod samaradorligini baholash mezonlari, uni ta’lim jarayonida amaliy qo‘llash usullari va talabalar motivatsiyasini oshirishga oid tavsiyalar berilgan. Ushbu tadqiqot zamonaviy ta’lim tizimida ilmiy tafakkur va ijodiy fikrlashni shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali strategiyalarni aniqlashga qaratilgan.