(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada talabalarni kasbiy tayyorgarlik sifatini oshirishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt o‘quv jarayonini individuallashtirish, adaptiv ta’lim muhitini yaratish, real vaqtda tahlil va baholash, shuningdek, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada sun’iy intellekt asosida yaratilgan o‘quv platformalari, virtual laboratoriyalar va simulyatsiyalarning ta’lim sifatiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. SI yordamida kasbiy ta’limni modernizatsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.