(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari keng tahlil qilinadi. Raqamli vositalarning ta’lim samaradorligiga ta’siri, ularning didaktik imkoniyatlari hamda mavjud muammolarni aniqlashdan iborat. Raqamli texnologiyalar tarixiy bilimlarni chuqurlashtirish, o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish va interaktiv o‘qitishni tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, texnik infratuzilma yetishmasligi, raqamli savodxonlik darajasining pastligi va axborotning ishonchliligi kabi muammolar mavjud. Tadqiqot yakunida ushbu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.