(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqotda talabalar ma’naviy-axloqiy immunitetini shakllantirishda milliy musiqa san’atining pedagogik imkoniyatlari o‘rganildi. Tadqiqot davomida nazariy tahlil, pedagogik kuzatuv va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, milliy musiqa vositasida talabalarda estetik did, axloqiy qadriyatlar va vatanparvarlik tuyg‘ulari samarali rivojlanadi. Tadqiqot xulosalariga ko‘ra, milliy musiqa oliy ta’lim tizimida ma’naviy tarbiyaning muhim vositasi hisoblanadi.