(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Gistologiya fanining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lgan Oshqozon osti bezi ning mikroskopik tuzilishini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Talabalarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda didaktik kompetensiyasini oshirishda interfaol metodlar, muammoli ta’lim va axborot texnologiyalarining o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlar talabalarning bilim darajasi va mustaqil fikrlash qobiliyatini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.