(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada biz Boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga badiiy asarlar orqali tarixiy kontseptlarni o‘rgatish ularning tafakkurini kengaytirish, tarixiy xotirani shakllantirish va ma’naviy-ma’rifiy tarbiyani chuqurlashtirishga yordam beradigan kanseplar haqida yoritib beramiz. Asarlar orqali o‘quvchilar tarixiy davrlarni, voqealarni va shaxslarni o‘rganib, ulardagi sabab va oqibatlarni tahlil qilishni o‘rganadilar. Ularning tarixiy tafakkurini rivojlantirish va voqealarni chuqurroq tushunishga yordam beradi.