(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada raqamli tranzit hujjatlari, yagona oyna tizimlari va logistika parklarining xalqaro iqtisodiy hamkorlik va zamonaviy logistika infratuzilmasini rivojlantirishdagi roli o’rganiladi. Globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida elektron hujjatlar va integratsiyalashgan raqamli platformalarni joriy etish xalqaro transport yo’laklari va savdo operatsiyalari samaradorligini oshirishda muhim omilga aylandi. Tadqiqotda raqamli tranzit hujjatlari va yagona oyna mexanizmini qo’llash bo’yicha xalqaro tajriba tahlil qilinadi, ularning bojxona protseduralarini soddalashtirish, ma’muriy to’siqlarni kamaytirish va transchegaraviy savdo jarayonlarini tezlashtirishga qo’shgan hissasi ta’kidlanadi. Logistika parklarini yagona tizim doirasida transport, omborxona, bojxona va logistika xizmatlarini birlashtirgan integratsiyalashgan infratuzilma majmualari sifatida yaratish va rivojlantirishga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqotda shuningdek, zamonaviy logistika tarmoqlarini shakllantirishda mintaqaviy hamkorlikning strategik roli ta’kidlangan. Ozarbayjonning geostrategik mavqei va uning Yevroosiyoda transport va logistika markazi sifatida tobora ortib borayotgan ahamiyatiga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarni integratsiyalash, muvofiqlashtirilgan siyosat choralari va xalqaro hamkorlik global ta’minot zanjirlarini mustahkamlash va transport va logistika tizimlarining barqaror rivojlanishini ta’minlash uchun juda muhim degan xulosaga kelish mumkin.