(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada fan, jamiyat va ta’lim tizimini integratsiyalash doirasida inklyuziv ta’limni amalga oshirish va rivojlantirishning hozirgi pedagogik shart-sharoitlari ko’rib chiqiladi. O’qituvchilarni tayyorlash, raqamli texnologiyalardan foydalanish, qulay ta’lim muhitini yaratish va maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega o’quvchilarga nisbatan bag’rikeng munosabatni rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan. Inklyuzivlik ta’lim jarayonining barcha ishtirokchilari uchun teng imkoniyatlar yaratishga qaratilgan ijtimoiy-pedagogik jarayon sifatida talqin qilinadi.