(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
. Ushbu maqola globallashuv sharoitida oliy ta’lim muassasalarida yuqori malakali kadrlarni tayyorlash jarayonida psixik salomatlikni ta’minlash masalalarini o‘rganadi. Tadqiqotda talabalarda stress omillari, adaptatsiya jarayonlari, pedagogik va psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, innovatsion yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning psixik salomatlik va o‘quv jarayoniga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, pedagogik va psixologik innovatsiyalarni joriy etish, qo‘llab-quvvatlovchi muhit yaratish va stressni kamaytiruvchi dasturlar talabalarning psixik barqarorligini mustahkamlashga va o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga yordam beradi [1][2].