(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida ta’lim tizimida yuqori malakali kadrlarni tayyorlash jarayonining muhim tarkibiy omili sifatida psixik salomatlikni ta’minlash masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi, ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar va raqobat muhitining kuchayishi ta’lim oluvchilarning psixologik barqarorligiga alohida e’tibor qaratishni talab etiladi. Shu nuqtai nazardan maqolada talaba-yoshlarning psixik salomatligini saqlash va mustahkamlash, stressga chidamlilik, emotsional barqarorlik hamda ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik va psixologik jihatlari yoritib beriladi.