(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezis oliy ta’lim muassasalarida talabalar psixologik xavfsizligini ta’minlashning dolzarb masalalarini o‘rganadi. Tadqiqotda talabalar stress omillari, adaptatsiya jarayonlari va ularning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha pedagogik va psixologik choralar tahlil qilinadi [1]. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, universitetlarda psixologik xavfsizlikni mustahkamlash, qo‘llab-quvvatlovchi muhit yaratish va stressni kamaytiruvchi dasturlarni joriy etish talabalar ruhiy salomatligi va o‘quv faoliyatini yaxshilashga xizmat qiladi .