(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu tezisda globallashuv jarayonida bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlashning psixologik jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda yuqori malakali kadrlar tayyorlashda ularning ruhiy salomatligini muhofaza qilish, intellektual va hissiy zo‘riqishlarning oldini olishda innovatsion metodlardan foydalanish zarurati yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston psixolog olimlarining nazariy qarashlari asosida kadrlar raqobatbardoshligini oshirishda psixik salomatlikning o‘rni asoslab berilgan.