(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada yoshlar xarakterining shakllanishi va o‘zgarishiga ta’sir etuvchi asosiy ijtimoiy omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida oila muhiti, ta’lim tizimi, tengdoshlar guruhi, ommaviy axborot vositalari hamda jamiyatdagi ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarning yoshlar psixologik rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, yoshlar xarakteridagi o‘zgarishlarning psixologik mexanizmlari hamda ularning ijobiy shakllanishini ta’minlashga qaratilgan psixologik yechimlar yoritib berildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom ijtimoiy muhit, samarali ta’lim-tarbiya jarayoni va psixologik qo‘llab-quvvatlash yoshlarning ijobiy xarakter sifatlarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada yoshlar xarakteridagi salbiy o‘zgarishlarning oldini olish hamda ularning psixologik barqarorligini mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.