(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
: Mazkur maqolada globallashuv jarayonining talaba shaxsiga ko‘rsatayotgan psixologik ta’siri tahlil qilinadi hamda zamonaviy ta’lim muhitida psixologik barqarorlikni shakllantirish usullari yoritiladi. Axborot oqimining keskin ortishi, raqobat muhitining kuchayishi va ijtimoiy moslashuv jarayonlari talabalarda stress, xavotir va emotsional beqarorlikni keltirib chiqarishi mumkinligi asoslab beriladi. Muallif tomonidan refleksiya, emotsional intellektni rivojlantirish, motivatsion qo‘llab-quvvatlash, trening mashg‘ulotlari hamda psixoprofilaktik yondashuvlar samarali vosita sifatida tavsiya etiladi. Tadqiqot natijalari talabalarda barqaror psixik holatni mustahkamlash va ularning ijtimoiy-psixologik moslashuvini ta’minlashga xizmat qiladi.