(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada STEAM yondashuv asosida boshlang‘ich ta’limda “Tabiiy fanlar”ning o‘zaro fanlararo bog‘liqligi ifoda etilgan. Ya’ni, “Tabiiy fanlar” o‘zaro qay tartibda fanlar bilan integrativ jarayonga kirishishi va fanlararo aloqadorlik STEAM yondashuv asosida qanday yoritilishi bayon etilgan. Mamlakatimizda ilk bor STEAM ta’limi umumta’lim maktablarida boshlang‘ich sinflarda “Tabiiy fanlar”ning o‘qitilishi joriy qilinmoqda. Har qanday yondashuv ta’lim sohasiga taqdim qilinadigan nazariyalar ham yoritilgan.