(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda maktabgacha yoshdagi bolalarda xavotirlanishni kamaytirishda musiqa terapiyasining oila psixologiyasi bilan bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning psixo-emotsional holati, oilaviy muhit va musiqa terapiyasi metodlari o‘rganilib, ularning o‘zaro ta’siri, xavotirlanishni kamaytirishdagi samaradorligi ko‘rsatib beriladi.