(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Bolalar va yoshlarga g’amxo’rlik qilmaydigan mamlakatning kelajagi yo’q va yaqin kelajakda jiddiy o’zgarishlar bo’lmasa, biz yo’q bo’lib ketishga mahkummiz. Yoshlar - bu ijtimoiy yetuklikni, kattalar dunyosiga moslashishni va kelajakdagi o’zgarishlarni boshdan kechirayotgan ijtimoiy-demografik guruh. Yoshlarning o’z yosh chegaralari o’zgaruvchan, ular jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga, madaniyat darajasiga, yashash sharoitlariga bog’liq. Yoshlik muammolarini ko’rib chiqish uchun yoshlik nima ekanligini, uning boshqa ijtimoiy guruhlardan qanday farq qilishini tasavvur qilish kerak.