(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqot globallashuv sharoitida maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda uchraydigan xavotirlanish holatlarini o‘rganish hamda ularni o‘yin texnologiyalari asosida psixokorreksiya qilishning ilmiy-nazariy asoslarini yoritishga qaratilgan. Globallashuv jarayonlari ta’lim tizimiga yangi talab va yondashuvlarni olib kirar ekan, bolalarning psixik salomatligini ta’minlash dolzarb muammolardan biri sifatida namoyon bo‘lmoqda. Ayniqsa, maktabgacha yosh davrida emotsional beqarorlik va xavotirlanish holatlari shaxs rivojiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.Tadqiqotda xavotirlanishning psixologik mohiyati, uning kelib chiqish omillari hamda maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘yin texnologiyalarining psixokorreksion imkoniyatlari, ularning bolalar emotsional holatiga ta’sir mexanizmlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. O‘yin faoliyatining erkinlik, motivatsiya va ijtimoiylashuvni ta’minlovchi xususiyatlari xavotirlanishni kamaytirishda samarali vosita sifatida ko‘rib chiqiladi.