(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada shaxsda altruistik kompetensiyalarning shakllanishida oila muhitining ahamiyati tahlil qilinadi. Oila tarbiyasi, ota-onaning ijtimoiy xulqi, oiladagi axloqiy qadriyatlar va emotsional muhitning bolalarda boshqalarga yordam berish, hamdardlik va ijtimoiy mas’uliyat kabi altruistik fazilatlarni rivojlantirishdagi roli ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va ijobiy ota-ona namunalari bolalarda altruistik kompetensiyalarning samarali shakllanishiga xizmat qiladi.