(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimini modernizatsiyalash jarayonida professor-o‘qituvchilarning psixologik va ijtimoiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim sharoitida pedagoglarning kasbiy kompetensiyasi, kommunikativ qobiliyatlari hamda innovatsion faoliyatga tayyorgarligi masalalari ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ta’limni modernizatsiyalash jarayonida o‘qituvchilarning psixologik barqarorligi, ijtimoiy moslashuvchanligi hamda innovatsion fikrlash qobiliyati muhim omil hisoblanadi.