(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak mutaxassislarda kouching kompetensiyasini rivojlantirishning zamonaviy didaktik mazmuni yoritilgan. Pedagogika va psixologiya, pedagogika mutaxassisligi bo‘yicha taxsil olayotgan magistrlarda bugungi kunda talab qilinayotgan kouching kompitensiyasini rivojlantirishga oid tadqiqotlarni natijalari yoritilgan. Ushbu yo‘nalishda o‘qitilayotgan “Shaxs psixologiyasi va kouching” moduli 2 kurs 3-4 semestrda o‘qitiladi. Ushbu modul o‘qitilmasdan oldigi va kurs o‘qitilgandan keyingi statistik ma’lumotlar oltita mezonlar asosida tajriba va nazorat guruhlarida taqqoslanib natijalari berilgan.