(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada psixologik barqarorlik muammosining nazariy yondashuvlari evolyutsiyasi tahlil qilinadi. Unda psixologik barqarorlik tushunchasining mazmuni, uning shakllanishi hamda zamonaviy psixologiya fanida tutgan o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, psixologik barqarorlikning shaxs faoliyatidagi ahamiyati, stressli vaziyatlarda moslashish va ruhiy muvozanatni saqlash jarayonlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada psixologik barqarorlikning tarkibiy qismlari, uning adaptatsiya jarayoni bilan bog‘liqligi hamda turli olimlarning ushbu muammo bo‘yicha qarashlari o‘rganilgan