(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqot globallashuv jarayonlari jadallashib borayotgan sharoitda talabalar emotsional intellektini rivojlantirish hamda yuqori malakali kadrlarni tayyorlash jarayonida psixik salomatlikni ta’minlashning innovatsion psixologik strategiyalarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim tizimida nafaqat kasbiy bilim va ko‘nikmalarni shakllantirish, balki shaxsning emotsional barqarorligi, stressga chidamliligi va ijtimoiy moslashuvchanligini rivojlantirish ham muhim ahamiyat kasb etmoqda. Shu nuqtai nazardan, talabalar emotsional intellekti shaxsiy va kasbiy muvaffaqiyatni ta’minlovchi muhim psixologik omillardan biri sifatida qaraladi.Tadqiqotda emotsional intellektning tarkibiy komponentlari, uning talabalarning psixik salomatligi va kasbiy tayyorgarligiga ta’siri nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, globallashuv sharoitida yuzaga kelayotgan yangi ijtimoiy-psixologik talablar, akademik yuklama, raqobat muhiti va axborot oqimining ortib borishi talabalar psixik salomatligiga ta’sir etuvchi omillar sifatida o‘rganiladi.