(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola Qirg’izistonda inklyuziv ta’limning hozirgi holatini har tomonlama tahlil qiladi. Unda mamlakat ta’lim tizimida inklyuziv amaliyotlarni joriy etishning huquqiy, tashkiliy va ijtimoiy-psixologik jihatlari o’rganiladi. O’qituvchilarni tayyorlash, to’siqsiz muhit yaratish va ijtimoiy stereotiplarni yengib o’tish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, psixologik ta’lim usullari jamiyatda inklyuziv madaniyatni shakllantirish vositasi sifatida tahlil qilinadi. Aniqlangan muammolarga tizimli darajada aniq yechimlar taklif etiladi.