(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Аҳолининг ижтимоий муаммоларини фақат иқтисодий кўрсаткичлар (даромад, ишсизлик, инфляция) орқали тушунтириш етарли эмас. Ижтимоий-фалсафий таҳлилда ҳар қандай “муаммо” инсон қадри, меъёр ва адолат мезонлари, шунингдек институтлар (давлат, бозор, оила, таълим, маҳалла) ўртасидаги муносабатлар тизимида намоён бўладиган зиддиятли воқеликдир