(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Yangi O‘zbekistonning ijtimoiy-ma’naviy taraqqiyoti davrida millatning ruhiy sog‘lomligi va ijtimoiy barqarorligini ta’minlovchi psixolog mutaxassislarning o‘zligini anglashi dolzarb masalaga aylandi. Milliy o‘zlikni anglash (national identity) - bu shunchaki insonning ma’lum bir millatga mansubligi emas, balki uning dunyoni idrok etishi, kasbiy yondashuvlari va qadriyatlar tizimini belgilab beruvchi murakkab fenomendir